SFF, Dani Filma Mostar, MESS, Hrvatska Enciklopedija BiH, Večernjakov pečat: Grantovi FBiH

Radiosarajevo.ba
SFF, Dani Filma Mostar, MESS, Hrvatska Enciklopedija BiH, Večernjakov pečat: Grantovi FBiH

Objavljeni su rezultati Javnog poziva za odabir programa i projekata koji će se sufinansirati iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine u 2015. godini. Poziv za grantove objavilo je u augustu mjesecu Ministarstvo za kulturu i sport FBiH. 

Riječ je o dvije vrste kulturnih manifestacija koje su klasificirane na osnovu njihovog značaja: 

- Manifestacije, programi i projekti kulture od posebnog značaja za Bosnu i Hercegovinu i Federaciju Bosne i Hercegovine od internacionalnog značaja,

- Manifestacije, programi i projekti kulture od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine.

Pravo podnošenja prijava na ovaj Javni poziv imale su kulturne institucije, organizacije, asocijacije i udruženja u oblasti kulture koji se bave produkcijom, prezentiranjem i afirmiranjem kulture.

Ministarstvo je dodijelilo grantove za 70 projekata iz prve kategorije, (međunarodni značaj) te 57 iz druge (značaj za FBiH). 

Najveće grantove dobili su Sarajevo Film Festival, Dani Filma Mostar, Festival MESS, Teatarska kompanija East West Centar, te projekt Hrvatska enciklopedija BiH. 

U našoj fotogaleriji pogledajte kako je ministarstvo kojim rukovodi Zora Dujmović ove godine rasporedilo sredstava za kulturne projekte.  

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije