Šesta godišnjica od smrti Have Dovadžije: Poništena presuda i čekanje nove

Radiosarajevo.ba
Šesta godišnjica od smrti Have Dovadžije: Poništena presuda i čekanje nove
Arhiv / Sa suđenja Semiru Rastoderu

Danas je punih 6 godina od pogibije pješakinje Have Šljivić Dovadžija, supruge i majke dvije djevojčice, u sarajevskom naselju Nedžarići.

Podsjećamo, pješakinja Šljivić Dovadžija je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 1. aprila 2014. godine kada ju je na pješačkom prelazu velikom brzinom udario automobil VW Golf 6 kojim je upravljao Semir Rastoder.

Semiru Rastoderu će se ponovo suditi za smrt Have Dovadžije

Rastoder je 2015. godine osuđen na pet i po godina zatvora zbog ubistva Have Dovadžije u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 2014. godine u Nedžarićima. On je Dovadžiju udario Golfom 6 na pješačkom prijelazu u Nedžarićima, krećući se od Ilidže brzinom od 103 kilometra na sat.

Vrhovni sud Federacije BiH sredinom marta prošle godine ukinuo je ovu presudu, zbog nezakonitih dokaza, kako je tada navedeno i postupak je vraćen na Kantonlni sud u Sarajevu.

Semiru Rastoderu ukinuta presuda, oglasio se suprug ubijene Have Dovadžije 

Amar Dovadžija, Havin suprug za Akos.ba osvrnuo se na cjelokupan slučaj.

"Šta čovjek da kaže nakon šest godina? Mislim da su sve priče ispričane, samo još čekamo da nam tužlaštvo i sud kažu svoje riječi. Sve ono što se pričalo i pisalo od samog početka, pa sve do sada, ispostavilo se tačnim, to jeste da se u ovoj državi sve može kupiti", poručio je Amar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije