Sejdić: 'Sedmorka' odgovorna za neprovođenje presude

Radiosarajevo.ba
Sejdić: 'Sedmorka' odgovorna za neprovođenje presude


Vodeći političari u Bosni i Hercegovini, “šestorke”, odnosno “sedmorke", koji su bili preuzeli odgovornost, svi zajedno su odgovorni zbog neprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić-Finci”, ponovio je danas u Banjoj Luci jedan od apelanata u predmetu „Sejdić-Finici“ i član Romskog informativnog centra „Kali Sara“ Dervo Sejdić.

"Ne vidim brzo rješenje, nažalost", kazao je Sejdić.

Podsjeća i da se jučer, na međunarodnoj konferenciji “Mir i pomirenje - Korak naprijed”, koja se održava u Banjoj Luci, također moglo vidjeti da ili nema strpljenja ili volje da se o tom pitanju značanije raspravlja, mada je i ova presuda bila jedna od tema tog skupa.

"Vidjelo se to po prisutnosti učesnika konferencije, ali jedna grupa koja je ostala na tom dijelu rasprave i razgovarala o presudi", kazao je Sejdić i dodao da se i na tom nižem nivou, nažalost, vidjelo da nema saglasnoti o tome na koji način i u kojem obimu provesti presudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije