Pašalić: Ja sam kao pokrivena djevojka doživjela seksualno zlostavljanje

4
Radiosarajevo.ba
Pašalić: Ja sam kao pokrivena djevojka doživjela seksualno zlostavljanje
Facebook / Sedina Pašalić

Facebook stranica „Nisam tražila“, na kojoj se svakodnevno objavljuju ispovijesti o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju, zatrpana je brojnim porukama i svjedočanstvima.

Jedno od njih je i od Sedine Pašalić koja je rođena i živi u Gradačcu, a odlučila je da svoju priču o seksualnom nasilju objavi.

"Odlučila sam da pričam o seksualnom nasilju iz svog ličnog iskustva. Obzirom da mnogo ljudi spominje oblačenje žena kao “razlog seksualnog nasilja”, dotakla sam se teme oblačenja, jer sam ja kao pokrivena djevojka doživjela seksualno zlostavljanje. Ne smijemo dozvoliti da se ova tema stavi pod tepih i da se ništa ne uradi povodom ovoga", govori Sedina u svojoj objavi.

Ona kaže da ju je seksualno zlostavljala osoba koja je član porodice, ali nisu krvno vezani. Ispričala je da je sve počelo verbalnim zlostavljanjem, da bi se to kasnije razvilo u nešto mnogo gore.

"Došla sam do faze da ne mogu da prihvatim, dešavalo se da sebi govorim ne dešava se, umislila sam. Pokušavala sam sebe ubijediti da se to ne dešava, na kraju sam odlučila da popričam sa svojom mamom, znala sam da će mi ona vjerovat. Pričala sam sa neuropsihijatrom ...", priča Pašalić.

Kompletnu Sedininu ispovijest poslušajte u videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije