Sebija Izetbegović nova direktorica Opće bolnice

Radiosarajevo.ba
Sebija Izetbegović nova direktorica Opće bolnice


Upravni odbor Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu večeras je na sjednici, nakon cjelokupne procedure, jednoglasno donio odluku da se za direktora te medicinske ustanove na mandatni period od četiri godine imenuje prof.dr. Sebija Izetbegović, potvrdio je za agenciju Fena predsjednik UO Halid Ganija.

On je potvrdio da je to konačna odluka UO, „a svi kandidati, u skladu s važećim propisima imaju pravo da traže zaštitu svojih prava i u procesnom i u materijalnom smislu ako smatraju da je potrebno“.

Za mjesto direktora Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš bila su četiri kandidata i to predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva u FBiH Abud Sarić, direktorica Discipline za ginekologiju i akušerstvo KCUS-a Sebija Izetbegović, dosadašnji direktor Opće bolnice Bakir Nakaš i specijalista internista i šef Odjela za interne bolesti u Općoj bolnici Dragan Stevanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije