SDU traži ostavku rukovodstva Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
SDU traži ostavku rukovodstva Kantona Sarajevo

Kantonalni odbor Socijaldemokratske unije BiH Sarajevo zatražio je danas ostavku kompletnog rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo zbog potpune indiferentnosti u pogledu izazivanja opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja kojom se iz dana u dan narušava javna sigurnost građana u Kantonu Sarajevo.

SDUBiH u saopćenju navodi da je prema informacijama MUP-a Kantona Sarajevo u proteklih 15 dana na području Kantona Sarajevo izvršeno na desetine krivičnih djela, od čega 23 teška krivična djela, od kojih je 90 posto učinjeno uz upotrebu vatrenog oružja. 

S tim u vezi KO SDU-a BiH Sarajevo je u više navrata tražio od rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo, konkretno od Predsjedavajuće Skupštine Mirjane Malić, da se povodom narušavanja javne sigurnosti u Kantonu Sarajevo održi hitna sjednica Kolegija Skupštine koji će utvrditi potrebu za održavanjem hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo. 

- Iz nama i javnosti u Kantonu Sarajevo nerazumljivih razloga, rukovodstvo Skupštine Kantona Sarajevo nije održalo kolegij Skupštine, niti je zakazalo hitnu sjednicu zbog narušene javne sigurnosti u Kantonu Sarajevo, pa čak nije ni u dnevni red redovne sjednice zakazane za 17. februara uvrstilo tačku dnevnog reda koja bi se odnosila na stanje javne sigurnosti u Kantonu Sarajevo - kaže se u saopćenju. 

U skladu s tim KO SDU-a BiH iz očiglednih razloga traži hitnu ostavku kompletnog rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo na čelu s predsjedavajućom Skupštine Mirjanom Malić zbog potpune indiferentnosti po pitanju izazivanja opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja kojom se iz dana u dan narušava javna sigurnost građana u Kantonu Sarajevo. 

- Ovim putem tražimo da se u aktivnost rješavanja problema ozbiljno narušene javne sigurnosti u Kantonu Sarajevo hitno uključe sve nadležne institucije, kao i Gradska uprava i Ured gradonačelnika Sarajeva - saopćeno je iz KO SDU BiH Sarajevo.  

Vezano: Otvoreno pismo odgovornima u Kantonu i Gradu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije