SDA saopćila da su plakati na vrtićima "Podvala"

Radiosarajevo.ba
SDA saopćila da su plakati na vrtićima "Podvala"
Nedugo nakon što su medijski prostor obišle fotografije vrtića Srećica, koji pripada JU Djeca Sarajeva, a oblijepljen je predizbornim plakatima SDA, oglasila se ova stranka saopćenjem. U njemu žele reći kako im je neko podvalio, odnosno da su "Plakati na vrtićima naručeni s namjerom da se napravi šteta SDA".

Pitamo se kako je neko mogao podvaliti kada su plakati nalijepljeni iznutra? To znači da je neko iz vrtića dao dopuštenje da se plakati nalijepe.


Ako ne vjerujete, pogledajte još jednom fotografiju - refleksija svjetla je dokaz da su plakati nalijepljeni iznutra:



A sada pročitajte saopćenje SDA

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da je postavljanje predizbornih plakata SDA na dva vrtića u Sarajevu naručeno s namjerom da se napravi šteta SDA. Simptomatično je da su se tokom i nakon lijepljenja plakata na licu mjesta odmah pojavili novinari što potvrđuje da se radi o organiziranoj akciji usmjerenoj protiv SDA.
Međutim, ovakve aktivnosti neće omesti našu izbornu pobjedu. Najoštrije osuđujemo ovu manipulaciju u kojoj se nije prezalo od upotrebe djece radi postizanja ciljeva nekih stranaka koje su očigledno spremne za sve.
Podržavamo postupak direktorice JU “Djeca Sarajeva” Arzije Mahmutović koja je u svom saopćenju osudila ovu diverziju i naložila da se plakati uklone. SDA će insistirati da se počinioci otkriju i adekvatno kazne.

Još jedna opaska: SDA-u bi valjda trebalo biti jasno da nisu potrebni novinari kako bi se fotografije našle u medijima. Fotografije vrtića Srećica snimili su savjesni građani, danas je za takav "poduhvat" potrebno imati jedino mobilni telefon.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije