SCCA: Spomenik Bruce Lee-u je dio našeg projekta

Radiosarajevo.ba
SCCA: Spomenik Bruce Lee-u je dio našeg projekta


Centar za savremenu umjetnost iz Sarajeva poslao je saopćenje medijima koje objavljujemo bez izmjena:

Povodom informacije u medijima o ponovnom postavljanju spomenika Bruce Lee-a u parku u Mostaru , stiče se utisak da su gospoda Raspudić i Gatalo realizirali spomenik u vlastitoj organizaciji i  vlastitim sredstvima.

1.Spomenik je dio trogodisnjeg projekta “De/konstrukcija spomenika” (2004 – 2007), Centra za savremenu umjetnost, Sarajevo (SCCA). Projekat je u cijelosti podrzan od strane Fonda za kulturu Savezne Republike Njemacke. Jedan od lokalnih partnera bio je i “Urbani pokret” iz Mostara. Ideju Nine Raspudica i Veselina Gatala o spomeniku Bruce Lee-u ukljucili smo u projekat “De/konstrukcija spomenika”.

2.Spomenik je u cijelosti finansiran, i izveden u organizaciji SCCA,  u okviru pomenutog projekta. Podrsku u postavljanju spomenika pruzila nam je Uprava grada Mostara.

SCCA kolektiv i Dunja Blazevic (Direktorica centra za savremenu umjetnost, Sarajevo i voditeljica projekta “De/konstrukcija spomenika”).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije