Sarajlije razočarane stanjem na Igmanu, ZOI'84: Sve će biti spremno do kraja godine

N. P.
Sarajlije razočarane stanjem na Igmanu, ZOI'84: Sve će biti spremno do kraja godine
Foto: Mapio / Veliko polje, Igman

Snijeg koji je proteklog vikenda zavejao Bosnu i Hercegovinu, mnoge je Sarajke i Sarajlije inspirirao da vikend provedu na planinama. Naši čitatelji tako su se uputili put Igmana, no na tamošnjem Velikom polju su zatekli katastrofalno stanje.

"Veliko polje na Igmanu nikako nije uređeno. Nema staza za šetanje, niti staza za skijanje i sankanje. Bukvalno je pustoš, nema čak niti jednog radnika iz KJP ZOI'84 koji bi trebali ovo urediti", poručio je jedan naš, vidno razočarani čitatelj.

Kontaktirali smo KJP ZOI'84 , te su istakli da zimska sezona zvanično počinje 29. decembra kada će i biti pušten u funkciju ovaj dio.

"Trenutno izvodimo radove na Velikom polju koji će biti gotovi do kraja decembra kada će i zvanično početi zimska sezona. Sve do tada posjetiteljima je na raspolaganju Malo polje na kojem su uređene staze za skijanje, staze za sankanje i šetalište", naveli su iz ZOI'84.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije