Sarajevsko sniježno jutro

Radiosarajevo.ba
Sarajevsko sniježno jutro

Sarajlije je jutros dočekao dugo najavljivani snijeg koji je zabijelio krovove kuća i automobila, a koji će padati u većem dijelu zemlje. Temperatura se u Sarajevu spustila na -1 stepen.

U većem dijelu zemlje i dalje pada snijeg, dok na jugu pada kiša. Jutros su u BiH u sedam sati izmjerene temperature imale sljedeće vrijednosti: Bjelašnica -11, Kupres -5, Sokolac -5, Bugojno, Jajce i Sarajevo minus 1, Bihać, Drvar, Livno, Srebrenica i Tuzla 0, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Zenica i Zvornik 1 stepen, Goražde 2, Mostar, Neum i Stolac šest, Trebinje 7...

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između -4 i 1 stepen, na jugu Hercegovine od 2 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura između -2 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni.

Prestanak padavina u Sarajevu očekuje se poslijepodne, a temperatura bi trebala biti -3 i 0 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. (FHMZ).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije