Sarajevski taksisti: Ne damo naša stajališta drugima

Radiosarajevo.ba
Sarajevski taksisti: Ne damo naša stajališta drugima

Ogorčenje među taksistima izazvao je Nacrt zakona o taksi prevozu, koji je utvrđen na sjednici kantonalne Skupštine i upućen u javnu raspravu od 30 dana, izazvao je ogorčenje među taksistima.

Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaksi, kazao je da će taksisti iznijeti brojne primjedbe i tražiti da se njihovi stavovi uvaže.

U suprotnom, kako je naglasio Suljagić, taksisti će organizovati blokadu saobraćaja i na ulici tražiti svoja prava.

"Neka ministar saobraćaja Jusuf Bubica odmah zna da nikada nećemo podržati zahtjev da se dozvola za rad ne može prenijeti sa užeg člana porodice, kao što je to do sada bio slučaj. Nećemo dozvoliti ni da svi koriste naša taksi stajališta jer mi smo u njih uložili svoje pare. Kada bi se to dozvolilo, onda bi svaki dan ispred BBI-ja bili svi taksisti, a ko bi onda radio na Ilidži i u drugim dijelovima KS-a", rekao je Suljagić za Oslobođenje.

On je dodao da ni cijene kod taksi prevoznika nisu iste, te da bi to samo stvorilo haos na ulicama, te podsjetio na slučaj kada je prevrnuto vozilo konkurentskog taksija koje je bilo u blizini stajališta Sarajevotaksija.

"Mi ćemo obići sve klubove zastupnika u Skupštini KS-a, ići ćemo i kod gradonačelnika, zvat ćemo i načelnike, da se svi uključe u raspravu, ali nećemo dozvoliti da se ucjenjuju taksisti", istakao je Suljagić u razgovoru za Oslobođenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije