Sarajevski studenti ignorisali UN

Radiosarajevo.ba
Sarajevski studenti ignorisali UN

Povodom 24. oktobra, Dana Ujedinjenih nacija (UN), i 20 godina od prijema BiH u UN danas je u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu trebala da bude održana prezentacija aktivnosti UNDP-a i Svjetske banke za studente UNSA. 
Govoreći o značaju UN-a i njihovom prisustvu u BiH, zamjenica rezidentnog ambasadora UNDP-a u BiH, Zahira Virani, je u izjavi za medije istakla je da u BiH djeluje 11 organizacija UN-a. Kad je riječ o ulaganjima u BiH u ovoj godini te organizacije su u BiH uložile više od 50 miliona KM

Želja predstavnika ovih dviju organizacija bila je da studentima daju priliku da saznaju nešto više o resursima koji im se nude kao podrška njihovom učenju, istraživanju i napredovanju. Međutim, kako se studenti nisu pojavili prezentacija nije ni održana.

Predstavnica Svjetske banke Sanja Tanić je rekla da su željeli studentima prezentovati stranice Svjetske banke koje bi im mogle biti od pomoći pri pisanju seminarskih, magistarskih, diplomskih i ostalih radova. Kako je rekla Tanić riječ je o sistemu koji olakšava proces istraživanja, obrade podataka i pisanja jer se na stranicama ove organizacije nalaze publikacije iz raznih oblasti. 

Kako je objavila novinska agencija Fena, internet adresa na kojoj se mogu naći materijali je data.worldbank.org

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije