Sarajevske religije za djecu i odrasle

Promotivni tekst
Sarajevske religije za djecu i odrasle
Foto: Insider / Sarajevske religije za djecu i odrasle

U Turističkoj agenciji Insider projektom Mali ambasadori Sarajeva, edukativno-zabavnim obilascima grada, smo nadmašili vlastita očekivanja u pogledu odziva i želje za učešćem u obilascima. 

Više od hiljadu djece uskoro će steći zvanje "Mali ambasador Sarajeva"

Uspješnost projekta su svojim prisustvom potvrdile brojne sarajevske osnovne škole, koje su se odlučile svojim učenicima omogućiti praktičan i plastičan prikaz onoga o čemu su mališani čitali u udžbenicima i otkrivali tokom časova u sklopu predmeta Moja okolina te Priroda i društvo. 

Postani i ti "Mali ambasador Sarajeva"

Kako je izjavio direktor A. Vlajčić

“Pomenuti projekat je prvi ovakve vrste u cijeloj Bosni i Hercegovini, a cilj nam je bio da našim najmlađim sugrađanima predstavimo nastanak grada, kulturnu baštinu, legende o starome Sarajevu i njegove znamenitosti. Kroz stručno vođene, besplatne obilaske grada koje smo organizovali uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Općine Stari Grad, najmlađi sugrađani kroz igru i druženje stekli su nova saznanja i nova prijateljstva. Ova edukativna šetnja je ujedno i prilika za izgradnju ličnih vrijednosti i samopouzdanja te formiranje pozitivne percepcije o kognitivnoj stvarnosti. “

Sarajevske religije za djecu i odrasle - undefined

Foto: Insider: Sarajevske religije za djecu i odrasle

Agencija Insider je stoga odlučila krenuti korak naprijed i nakon završetka projekta Mali ambasadori organizovati dodatne sadržajne aktivnosti za djecu, s ciljem da obogatimo dječije slobodno vrijeme i razvijamo dječiju osobnost. Provedimo vrijeme zajedno u Insideru. 

Prepustite se toplini i zanosu priča koje vam donosi tura Sarajevske religije za djecu. Kroz kratke i jasne djetetu ugodne priče, propraćene posjetama sarajevskim bogomoljama, upoznajte vaše dijete s likovima iz svetih knjiga te njihovim poučnim dogodovštinama. Obilazimo bogomolje i pomažemo djeci uočiti sličnosti među vjerskim skupinama. Upoznajemo se s dušom našega grada. Veličajmo naše sličnosti. Učimo našu djecu bogatstvu raznolikosti i vrijednostima koje iz njih proistječu. U zidovima koje džamije je sakriven dragulj? U kojoj crkvi se nalazi dijamantna ruka? Pođimo zajedno u obilazak. 

Svakog četvrtka vas očekujemo u 10 sati ispred agencije Insider, na adresi Zelenih Beretki 30. Radi kvalitete samog obilaska, obavezno je izvršiti rezervaciju na broj telefona: + 387 33 53 43 53, putem maila info@sarajevoinsider.com ili lično u agenciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije