Sarajevska vlada: Hitno uspostaviti saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Sarajevska vlada: Hitno uspostaviti saobraćaj

Vlada Kantona Sarajevo u petak je, kasno navečer, na vanrednoj sjednici donijela zaključak u vezi sa situacijom u GRAS-u, naredivši hitnu uspostavu saobraćaja te pokretanje odgovarajućih mjera.

Sarajevska vlada obrazložila je zaključak navodima da je „obustava saobraćaja u (ovoj) formi štrajka nelegalna i nezakonita“.

Nakon sjednice naloženo je "Skupštini, Nadzornom odboru i v.d. direktoru GRAS-a da:

Hitno, odmah uspostavi tramvajski, trolejbuski, autobuski i minibuski saobraćaj na čitavoj teritoriji Kantona Sarajevo i u tom smislu angažuju sve zaposlenike GRAS-a koji su neophodni za javni prevoz.”

Vlada je naložila angažman „svih vozila koja se koriste u javnom gradskom prevozu i kompletne službe obezbjeđenja u cilju zaštite komunalnih objekata i sredstava od eventualnog devastiranja i, "uz punu saradnju s pripadnicima MUP-a KS, utvrde razloge nastanka nenajavljene i nezakonite obustave saobraćaja i protiv odgovornih lica pokrenu odgovarajuće materijalne, krivične i disciplinske mjere".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije