Sarajevska skupština danas o sazivu nove Vlade

Radiosarajevo.ba
Sarajevska skupština danas o sazivu nove Vlade

Treći put od općih izbora 2010,
zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo izjašnjavat će se o sazivu Vlade, a  sjednica na kojoj bi trebala biti imenovana nova izvršna vlast maločas je počela, javlja agencija Fena.
Dva mjeseca su bila potrebna skupštinskoj većini da predloži novu Vladu i mandatara Suada Zeljkovića

Nova skupštinska većina predvođena Strankom demokratske akcije (SDA) 21. septembra izglasala je nepovjerenje kantonalnoj vladi koju su činili Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i Savez za bolju budućnost (SBB) BiH.

Ta parlamentarna većina nekoliko puta potvrdila je da imaju potreban broj glasova, a 18 je najmanje, da imenuju Vladu na današnjoj sjednici, dok su predstavnici SDP-a i SBB-a isticali da je ova većina "tijesna".

Osim prijedloga odluke o potvrđivanju Vlade KS-a, u dnevni red sjednice kao prva tačka uvršten je i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po ugovoru o zajmu (projekt vezan za vodovod i otpadne vode u Sarajevu) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije