Sarajevska filharmonija: Nastup Mikako Yoshimure pod dirigentskom palicom Toshia Yanagisawe

Radiosarajevo.ba
Sarajevska filharmonija: Nastup Mikako Yoshimure pod dirigentskom palicom Toshia Yanagisawe

Sarajevska filharmonija i ove godine nastavlja saradnju s umjetnicima iz Japana. Na koncertu koji će se održati u petak 4. marta u Narodnom pozorištu Sarajevo s početkom u 20 sati, uz orkestar Sarajevske filharmonije izvedbom Dvořákovog Koncerta za klavir i orkestar u G-molu predstavit će se pijanistica Mikako Yoshimura. 

Pod dirigentskom palicom, sarajevskoj publici već poznatog, maestra Toshia Yanagisawe, na programu će biti izvedena i jedna od najpoznatijih Dvořákovih simfonija, Simfonija br. 7, te djelo japanskog kompozitora Kaoru Wade Kyo-ga za gudački orkestar.

Koncert se održava u okviru obilježavanja 20. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Japana i Bosne i Hercegovine. 

Nj. e. ambasador Kazuya Ogawa je ovim povodom istaknuo da je počastvovan da ovaj koncert otvara niz događaja u 2016. godini kojim će Ambasada Japana proslaviti odlične bilateralne odnose te da se iskreno raduje i nada da će i predstojeći kulturni događaji približiti japansku kulturu građanima Bosne i Hercegovine i dodatno osnažiti prijateljstvo između ove dvije zemlje.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo u redovnim radnim terminima od devet do 11.30, te 15.30 do 19.30 svaki radni dan.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije