Sarajevo: Usporen saobraćaj u Kakanjskoj i Starim Kovačima

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Usporen saobraćaj u Kakanjskoj i Starim Kovačima


U većem dijelu Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. U Bosni kolovoz je mokar ili vlažan, dok se u Hercegovini saobraća po pretežno suhom kolovozu.

Skreće se pažnja i na dionice kroz usjeke, gdje je povećana opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na sanaciji kolovoza u Sarajevu, od 8 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama Kakanjska i Stari Kovači.

Na dionicama u višim planinskim predjelima mjestimično ima i poledice na kolovozu. Posebno se izdvajaju putni pravci Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište, gdje dodatne poteškoće vozačima pričinjavaju i povremeno jaki udari vjetra. Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Mostarsko raskršće-Kiseljak-Busovača (50-100 m).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna, javila je novinska agencija Fena.

Na putu M-4 (Drežnik-Šićki Brod), zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj.  Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju "Irac" se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod "Siporex"-a se usmjeravaju na M-4. Na putu M-16.2, Prozor-Jablanica, u toku je sanacija mosta, pa se saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Na M-17: Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom i subotom od 7 do 17 sati. Na prevoju puta M-20, na dionici Gacko-Foča, na Čemernom mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova. Također, u toku je izgradnja obilaznice oko grada Trebinja, te su moguće povremene kraće obustave saobraćaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije