Sarajevo: Usporen saobraćaj u Alipašinoj, K. Begovoj…

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Usporen saobraćaj u Alipašinoj, K. Begovoj…


U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Izuzetak su dionice u višim planinskim predjelima, gdje je moguća mjestimična poledice.

BIHAMK apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U Kantonu Sarajevu, zbog radova na sanaciji kolovoza, od 8 do 16 sati, bit će usporeno saobraćanje u ulicama: Kakanjska, Alipašina, Kemal Begova i Stari Kovači.

Na putnim pravcima Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište puše jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose. Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, dok se na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće pažnja na odrone kamenja na kolovoz.

Na graničnim prelazima ovoga jutra, pojačan je promet vozila na ulazu u BiH. Na GP Bosanska Gradiška čeka se oko 1 sat, na GP Velika Kladuša na ulaz se čeka oko pola sata, dok na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Što se tiče radova na magistralnim putevima, na cesti Drežnik-Šićki Brod (M-4) je zbog sanacionih radova obustavljen saobraćaj, na cesti Prozor-Jablanica (M-16.2) je u toku sanacija mosta, pa se saobraća naizmjenično-jednom trakom. Na putu M-17, Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danima i subotom od 7do 17 sati, a nedjeljom od 7 do 13, dok na M-19.2, Kladanj-Vlasenica, u mjestu Vitalj u toku je sanacija mosta preko rijeke Drinjače, pa se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije