Sarajevo: Počela primjena rješenja o dodjeli autobuskih linija

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Počela primjena rješenja o dodjeli autobuskih linija

Od nedjelje 1.septembra KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo i Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo postali su obavezni da se pridržavaju Rješenja o registraciji autobuskih kantonalnih linija koje je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo u petak 16. augusta 2013. godine, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Rješenjem je propisano kako su prijevoznici obavezni i da autobuske linje uredno održavaju, u protivnom će biti poduzete zakonske sankcije od nadležne inspekcije.

Prema navedenom rješenju, prijevozniku KJKP GRAS dodijeljene su sljedeće autobuske linije: Ilidža-Drozgometva, Ilidža – Vukovići, Ilidža – Hrasnica, Ilidža – Sokolovići, Neđarići – Dobrinja i Vijećnica - Dobrinja.


Centrotrans (Foto: Arhiv, Radiosarajevo.ba)

Centrotransu-Eurolines d.d. Sarajevo pripale su sljedeće linije: Sutjeska – Lješevo, Sutjeska – Vogošća, Sutjeska – Donja Vogošća, Ilidža-Rakovica – Kobiljača i Vijećnica - Dobrinja.

Također je definisano da će autobusku liniju Vijećnica – Dobrinja voziti oba prijevoznika sa naizmjeničnim polascima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije