2019. / Sarajevo pleše u najsjajnijoj noći: Čarolija Harija Mata Harija za doček Nove!

31. 12. 2018. u 22:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3971

Sarajevo je centar regije!

Večeras, sat vremena prije nego što je na satu otkucalo 12 sati i počela nova, 2019. godina, Sarajlije je za odbrojavanje i spektakularni vatromet zagrijao legendarni Hari Mata Hari.

Najsjajnija noć u godini zasjala je u Sarajevu ispred Vječne vatre, a hiljade grla pjevalo je Harijeve hitove, pjesme uz koje su odrastrale generacije. Novogodišnji koncert Hari Mata Hari počeo je pjesmom Poletjela golubica.

Putovanje će se nastaviti i 1. januara, također ispred Vječne vatre, nastupom pop-rock banda Bombaj štampa sa Brankom Đurićem Đurom. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa nastupit će sarajevski mladi bend Mirza&Panduri.

Podsjetimo da je sarajevska novogodišnja čarolija, koja trahe tri dana uzastopno, počela 30. decembra u 20 sati na trgu ispred Katedrale, kada su orkestar MuzikArt i dirigentska palica Emira Mejremića napravili jedan od naljepših koncerata u ovom gradu.

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku četiri gradske općine - Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo te Turističke zajednice KS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA