Sarajevo dobilo multimedijalnu mapu grada

Radiosarajevo.ba
Sarajevo dobilo multimedijalnu mapu grada
/ Aida Vežić program menadžer Fondacije Mozaik, Foto: Samir Cacan, Radiosarajevo.ba


Danas je u šatoru sarajevskog Holiday Marketa održana promocija turističkog vodiča i kulturno-historijskih ruta grada Sarajeva, koja je upriličena u sklopu projekta Sarajevo na raskršću svijeta.

"Danas promovišemo novi turistički vodič sa kulturnom mapom Sarajeva. Ovaj vodič je dostupan u papirnoj i u elektronskoj formi. Ovaj vodič je praktičan, jednostavan, ekološki prihvatljiv jer ne koristi puno poapira, a više informacija nudi kada skeniramo QR kode smart telefonom. Taj kod nas vodi na novokreiranu stranicu touristhub.ba", rekla je Aida Vežić, program menadžer Fondacije Mozaik za Radiosarajevo.ba.

Web stranica ima dvostruku ulogu, i to je da nudi informacije o kulturnim institucijama i događajima u Sarajevu, a druga uloga je da služi kao turistički vodič koristeći "street view" mapu i različite audio fajlove koji se nalaze na mapi. Ova usluga će omogućiti posjetiocima ove stranice i mnogim turistima da se upoznaju s historijom Sarajeva.

Na toj stranici, po riječima Aide Vežić, moguće je naći više informacija o ovom proizvodu koji se zasniva na tri kulturno-historijske rute: Suživot, Putovanje kroz vrijeme i Umjetnost i arhitektura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije