Sarajevo dobija novu filmsku akademiju

Radiosarajevo.ba
Sarajevo dobija novu filmsku akademiju


Sarajevo School of Science and Technology (SSST) od ove akademske godine najavljuje otvaranje Sarajevo Film Academy (SFA), prve privatne filmske škole u BiH.

SFA će studentima u prvoj godini rada ponuditi studiranje na dodiplomskom, post-diplomskom i fast track programu na polju filmske režije. Studij će biti organiziran za studente iz cijelog svijeta i nastava će se odvijati na engleskom jeziku. Jedan od predavača biti će i Nenad Dizdarević, sarajevski redatelj koji se tokom devedesetih proslavio režijama filmova Stanica običnih vozova (1990) i Magareće godine (1995).

Projekat Sarajevske filmske akademije biti će predstavljen u okviru Sarajevo Film Festivala.

Iz SSST-a kažu da će pažljivo osmišljen kurikulum, koji balansira praktični i teorijski rad i studentima osigurava karijeru u svijetu filma, eminentni redovni i gostujući profesori iz BiH, regije i svijeta, te vrhunska oprema i uslovi za rad, biti garancija visokog kvaliteta nove filmske skole.

Sarajevo Film Academy će pratiti visoke standarde i provoditi moderne internacionalne edukativne programe u skladu sa praksom i potvrdenim dostignucima maticnog Univerzitea, Sarajevo School of Science and Technology osnovanog 2004. godine, saopćeno je iz ove visokoškolske ustanove.

Opširnije o Sarajevo Film Academy: http://www.sfa.ba/index.html

radisoarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije