Saobraćaj u BiH: Očekuju se veće gužve prema jugu zemlje

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj u BiH: Očekuju se veće gužve prema jugu zemlje

Jutros se u većem dijelu BIH saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. U područjima gdje povremeno pada slabija kiša savjet da vozite maksimalno oprezno, te da vožnju prilagodite trenutnim uslovima na putu. 

Tokom dana očekuje se  pojačana frekvenciju vozila, posebno na dionicama prema jugu zemlje. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (u dužini od 3 km).

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica  A-1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnim prelazima promet vozila protiče uz obavezna kraća zadržavanja.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije