Saobraćaj se odvija nesmetano

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj se odvija nesmetano

Jutros se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Vozače savjetujemo da voze oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na dionicama  gdje se izvode sanacioni radovi  obavezno je  poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.  

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom  u blizini.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom  trakom (na dužini od 3 km). 

Za danas je najavljen početak deminerskih radova na dionici magistralnog puta M-18 Vogošća-Semizovac (na lokalitetu kasarne "Enver Šehović"), zbog čega će u vremenu od 09 do 14 sati dolaziti do kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta).

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BIH trenutno se čeka od 15 do 30 minuta. Nešto kasnije očekujemo veće gužve i zadržavanja na ovom prelazu, pa vozače savjetujemo da koriste alternativne prelaze Bijača ili Crveni Grm. Na ostalim graničnim  prelazima  zadržavanja su do 15 minuta. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije