Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja


Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u BiH odvija bez dužih zastoja po mjestimično mokrom kolovozu.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke iz BiHAMK-a skreću pažnju na moguće mjestimične odrone kamenja. Apeluju se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila.

Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije, a izdvajamo putne pravce: M-18 Kladanj-Đurđevik (u vremenu od 7.00 do 17 sati), M-5 Travnik-Donji Vakuf (na prevoju Komar) i M-5.1 Kiseljak-Šamin Gaj. Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radovi:

Magistralni putevi:
M-4
Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju "Irac" se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod "Siporex"-a se usmjeravaju na M-4.
M-5
Busovača-Kiseljak-Zbog većeg oštećenja kolovoza na prilazu mostu u mjestu Bukovci, saobraćaj se odvija otežano.
Donji Vakuf-Travnik-radovi na rekonstrukciji mosta na planinskom prevoju Komar. Na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
M-5.1
Kiseljak-Šamin Gaj, u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća naizmjenično-jednom trakom.
M-17
Sarajevo-Jošanica -u toku su radovi na sanaciji natputnjaka na petlji Jošanica. Na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom i subotom od 7.00do 17 sati, a nedjeljom od 7.00 do 13 sati.
M-18
Kladanj-Đurđevik-radovi na rehabilitaciji magistralne ceste. Od 7.00-17 sati, na mjestu izvođenja radova u funkciji jedna saobraćajna traka.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20
Gacko-Foča- na prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

Regionalni putevi
R-413a Ovčarevo-Galica, zbog većeg odrona saobraća se samo u smjeru Galica-Ovčarevo.
R-403b Ćehići- Barake, ograničenje prometa za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tona.
R-414 Skender Vakuf-Karanovac (Ljubačevo) zbog sanacionih radova usporeno je saobraćanje.
R-463 Obudovac-Tramošnica, zbog izvođenja radova na deminiranju terena, dolazit će do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Kanton Sarajevo:
-Zbog radova na sanaciji kolovoza od 8.00 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulici Kakanjska.
-Zbog izgradnje objekta do početka apria od 8.00 do 16 sati na snazi je zabrana parkiranja vozila na raskrsnici ulica Kemal Begova i Hasana Kikića i na raskrsnici ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije