Saobraćaj otežan, lanci obavezni

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj otežan, lanci obavezni

Saobraćaj se ovog jutra zbog snijega odvija usporeno i otežano na većini putnih pravaca u našoj zemlji, a posebno na dionicama koje prolaze preko planinskih prevoja.

Izdvajamo putne pravce Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Kupres-Šuica, Vlasenica-Han Pijesak, Olovo-Kladanj, Tuzla-Bijeljina, Glamoč-Mlinište i Bosansko Grahovo-Resanovci

Na putnim pravcima u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće pričinjava i jak vjetar koji stvara sniježne nanose.  Za sva teretna vozila sa prikolicom i šlepere preko planinskih prevoja obavezna je upotreba lanaca.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je obavezna za sva vozila. 

Na GP Izačić zabranjen je saobraćaj teretnih motornih vozila preko 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.   

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije