Saobraćaj bez zastoja, na granicama nema gužve

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj bez zastoja, na granicama nema gužve

Na većini putnih pravaca u BiH saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na dionici A1 Jošanica - Podlugovi (od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima) saobraćaj se odvija dvosmjerno jednom trakom.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istoj je dionici zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 12 tona.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekuje se na dionicama:

- M-1.8 Šićki Brod - Živinice,
- M-5 Bistrik - Lapišnica,
- M-5.1 Kiseljak - Rakovica,
- M-6 Grude - Ljubuški,
- M-14.2 Grahovo - Strmica,
- M-16 Bugojno - Kupres, Banja Luka - Jajce,
- M-17 Lašva - Zenica (nadvožnjak u Drivuši),
- M-18 Kladanj - Đurđevik, Olovo - Kladanj,
- M-20 Trebinje - Bileća.

Zbog odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici R-418 Prozor - Tomislavgrad u blizini Varvare. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 5,5 tona voze obilaznicom u blizini, dok ostala vozila za sada ne mogu proći.

Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj na dionici R-455 Visoko - Kakanj u mjestu Dobrinje. Za vrijeme obustave, promet je preusmjeren na A1.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je saobraćaja preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije