Saobraća se bez zastoja, po mokrom kolovozu

Radiosarajevo.ba
Saobraća se bez zastoja, po mokrom kolovozu

Na većini putnih pravaca u BiH saobraća se bez dužih zastoja po mjestimično mokrom kolovozu. Pojačan oprez savjetuje se na dionicama koje prolaze kroz usjeke, a gdje su mogući mjestimični odroni kamenja na kolovoz.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

Zbog radova na deminiranju terena polusatne obustave saobraćaja od 08 do 15 sati aktuelne su na dionici M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo).

Na graničnim  prelazima nema dužih zadržavanja.

Radovi

Magistralni putevi
M-5
Bistrik-Lapišnica, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5.1
Kiseljak- u toku je izgradnja kružnog toka, obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
M-14.1
Modriča-Gradačac-zbog izvođenja neophodnih radova na ulazu u Gradačac (kod benzinske pumpe) saobraća se jednom  trakom. .M-14.2
Bosansko Grahovo-Strmica- u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-16
Bugojno-Kupres - u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m.
Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, pa vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
M-16.4
Prolaz kroz Bugojno, zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom uz moguće obustave do 15 min.
M-18
Tuzla- Bijeljina, deminiranje u mjestu Banj Brdo, polusatne obustave saobraćaja u vremenu od 08 do 15 sati.
Šićki Brod-Živinice, u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Regionalni putevi
R-403a Bihać-Vrsta, zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren u alternativne pravce.
R-445 Semizovac-Donja Vogošća i u Ilijašu (raskrs. za D.Bioču),zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Kanton Sarajevo
-Zbog realizacije programa svečanog otvaranja džamije, danas u terminu od 09 do 15 sati doći će do privremene potpune obustave saobraćaja u ulici Olovska.
-Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
-Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
-Zbog radova od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulici Hiseta
-Zbog radova od 00 do 24 sati usporeno je saobraćanje u ulici Safet Bega Bašagića.
-Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice usporeno se saobraća ulicom Adema Buće (od raskrsnice sa ulicom Dolačka do raskrsnice sa ulicom Trebinjska) u vremenu od 08 do 18 sati. U danima vikenda sve do 02.11.2013. godine u istom terminu na pomenutoj lokaciji saobraćaj će biti potpuno obustavljen.
- Zbog održavanja "Svjetskog prvenstva u hrvanju za veterane u grčko-rimskom stilu" do 07.10 ove godine zabranjuje se parkiranje u ulici Dr. Mustafe Pintola (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Mala aleja do priključne ulice za objekat Dom zdravlja Ilidža). Na pomenutoj lokaciji saobraćaj će biti potpuno obustavljen u utorak 01.10. u vremenu od 19 do 21 sat.
 
Zabrane/Ograničenja

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije