Saobraća se bez dužih zastoja

Radiosarajevo.ba
Saobraća se bez dužih zastoja
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Prema prikupljenim informacijama, saobraćaj se na većini puteva u Bosni i Hercegovini ovoga jutra odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, vozači se  upozoravaju na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz. Podsjećaju se, također,  da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Radovi:

Kanton Sarajevo
Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Porodice Foht, Bolnička, Kakanjska i Stari Kovači, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Magistralni putevi
M-4
Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju "Irac" se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod "Siporex"-a se usmjeravaju na M-4.
M-17
Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom i subotom od 07do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20
Gacko-Foča- na prijevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

Regionalni putevi
R-413a Ovčarevo-Galica, zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije