Sanela Jenkins darovala djecu bez roditeljskog staranja

Radiosarajevo.ba
Sanela Jenkins darovala djecu bez roditeljskog staranja

Humanitarka i uspješna poslovna žena Sanela Jenkins donirala je preko 500 artikala nove odjeće djeci bez jednog ili oba roditelja u dječijim domovima  u Goraždu, Mostaru i Zenici, saopćeno je iz njene Fondacije.

"Djeca su moja slabost. Kada bih imala čarobni štapić učinila bih da svako dijete na Planeti uvijek bude nasmijano. Na, žalost, realnost je nešto drugo. Ne volim komentarisati donacije koje su namijenjene  djeci jer mislim da svako od nas može na neki način pomoći djetetu u potrebi... Pomoć djeci koja rastu bez svojih najdražih u vidu hrane, odjeće i lijekova, najmanje je što se može učiniti za njih. Mislim da svi treba zajednički da pomognemo svakom djetetu da pronađe svoj put...", rekla je Jenkins.

Sanela Diana Jenkins je najveći privatni donator u BiH, a preko njezine Fondacije bolnice u Sarajevu, Goraždu i Mostaru dobile su neophodne aparate, znacajno pomoć stigla je i u dječije selo u Goraždu, obnovljene su kuće povratnicima,  selima su donirane sušare i hladnjače, saopćeno je iz Fondacije.

Prema riječima odgajateljice Meldihe Tojage u  JU "Dječiji dom Mostar" koji broji 45 štićenika donacija je od izuzetne  važnosti za djecu.

"Danas sam imala tu čast da se upoznam sa predstavnicima Fondacije Sanela Diana Jenkins koja je donirala  za naše mališane novu i jako kvalitetnu garderobu,  što je nama svakako od velike pomoći. Kao što većina zna, o ovoj djeci država ne vodi dovoljno brige , pa im mnogo toga nedostaje, ali zahvaljujući  osobama poput Sanele znaju da ipak neko misli na njih....Ova današnja gesta od strane pomenute organizacije nas je uveliko obradovala , što se najbolje može vidjeti na dječijem osmjehu i radosti koju ne znaju sakriti.... Obzirom da im nismo u mogućnosti kupovati novu odjeću i obuću, ovo danas je velika radost za njih,  jer nažalost uglavnom koriste rabljenu robu," riječi su kojima je Tojaga izrazila svoju zahvalnost.

Fondacija "Sanela Jenkins",  donirala je odjeću i Javnoj ustanovi (JU) Centar za socijalni rad Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde  te JU „Dom-porodica“ Zenica.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije