Suze, tišina i molitva: Kolege odale počast poginulim sarajevskim učiteljicama

Radiosarajevo.ba
Suze, tišina i molitva: Kolege odale počast poginulim sarajevskim učiteljicama
Foto: SSOOiO FBiH / Sjećanje

Prije godinu dana, tačnije 12. aprila 2019. godine desila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj su živote tragično izgubile: Mina Kadrić, Lejla Sadiković, Merima Balkić i Almina Ćorović zaposlenice i bivša zaposlenica JU OŠ "Kovačići" Sarajevo zbog čega je Vlada Kantona Sarajevo donijela odluku na osnovu koje je 16. april 2019. godine proglašen Danom žalosti na području Kantona Sarajevo.

One su nastradale u mjestu Bulozi nadomak Sarajeva kada su se vraćale sa sahrane kolegice na Palama.
Danas, 13. aprila 2020. godine u 11 sati delegacija Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine: Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i Selvedin Šatorović, predsjednik SSOOiO FBiH i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH i delegacija Udruženja učitelja Kantona Sarajevo: Nihada Čolić, predsjednica Upravnog odbora Udruženja učitelja KS i Aida Jerlagić, potpredsjednica Udruženja učitelja KS na mjestu tragedije u mjestu Bulozi polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odale su počast i sa tugom u srcu sjetile se tragično nastradalih kolegica poručivši da kolegice, koje su sav svoj radni vijek posvetile odgoju i obrazovanju djece, najljepšoj, najčasnijoj i najhumanijoj profesiji, nikada neće biti zaboravljene i da će uvijek biti u srcima i mislima prosvjetnih radnika, ne samo u KS, već i u cijeloj FBiH, poručili su iz Sindikata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije