Samohrani otac i troje djece ostali bez krova nad glavom: Evo kako im možete pomoći

Radiosarajevo.ba
Samohrani otac i troje djece ostali bez krova nad glavom: Evo kako im možete pomoći
Foto: Facebook / Kuća Nermina Nuhanovića u potpunosti izgorjela

Velika nesreća zadesila je Nermina Nuhanovića iz Bihaća, čija je kuća u naselju Nova četvrt skoro u potpunosti uništena u požaru koji je izbio tek nekoliko sati prije prelaska iz stare u Novu godinu.

Srećom, niko nije povrijeđen, ali je njegovoj porodici sada potrebna pomoć.

Nuhanović kaže kako se radi o kući jednospratnici te da je požar teško oštetio krov i sve prostorije u objektu, zbog čega je sada u njemu nemoguće boraviti.

Dodaje kako je vatra uništila cjelokupno pokućstvo, odjeću, obuću, pa čak i dokumente.

Inače, Nuhanović je samohrani otac dječaka od tri godine te dvije djevojčice starosti osam odnosno 11 godina.

Kaže kako ga je supruga napustila prije nešto više od mjesec dana i da od tada o djeci brine sam.

"Te kobne noći odveo sam djecu u grad, da malo prošetamo, a kada smo se vratili kuća je već bila u plamenu. Ubrzo su došli vatrogasci i uspjeli ugasiti požar, ali usuđujem se reći kako je voda uzrokovala možda još veću štetu i sada se u kući ne može živjeti. Sva sreća pa nam je moj brat ponudio smještaj, tako da sada boravimo kod njega", kazao je Nuhanović za "Nezavisne".

Ustanovljeno je kako je požar izbio tako što se zapalio veš na štenderu, koji se nalazio neposredno uz šporet u kojem je bila naložena vatra, a potom se proširio na ostalo pokućstvo.

Nuhanović kaže da nema stalno zaposlenje već povremeno obavlja građevinske poslove, a u prošlosti je nerijetko odlazio na rad u susjednu Hrvatsku.

"Sezona sada miruje, posla nema, a bogami ni para. Sve što je izgorjelo pobacali smo u smeće, a kako ću obnoviti kuću ni sam ne znam. Nadam se da će mi pomoći vlasti i dobri ljudi", kaže očajni Nuhanović.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici više informacija mogu dobiti na broj telefona 060 314 6782.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije