Sabrija Omić 11. jula ukopan u Potočarima, a isti dan mu se porodila kćerka: 'Život pun simbolike'

Radiosarajevo.ba
Sabrija Omić 11. jula ukopan u Potočarima, a isti dan mu se porodila kćerka: 'Život pun simbolike'
Foto: Vijesti.ba / Sabrija Omić jučer ukopan u Potočarima

U Memorijalnom centru Potočari jučer, 11. jula je ukopano 14 žrtava genocida, među njima i Sabrija Omić. Sabrija je u vrijeme ubistva imao 29 godina, a iza njega su ostale dvije kćerke i supruga.

Nakon jučerašnje dženaze, kasno popodne jedna od kćerki se porodila, tačno na dan kada joj je otac ubijen, a 29 godina kasnije i sahranjen.

"Njegov život je pun simbolike. Kada je ubijen imao je 29 godina, 29 godina se čekalo na ukop. Jučer kada smo mi obavili dženazu i sve ono što je u našoj tradiciji, kada smo se razišli svojim kućama, dobili smo vijest da se njegova kćerka Anela porodila i da je Sabrija faktički dobio unuče", ispričao nam je Sabrijin rođak Emir Šečić.

Navijačka kampanja u Sarajevu, Bosni i Europi: 'Svi na Koševo'

Navijačka kampanja u Sarajevu, Bosni i Europi: 'Svi na Koševo'

Ova i ovakve priče dokaz su da se jedan narod nikada ne može uništiti i da i nakon genocida potomci Srebreničana nastavljaju živote, pišu Vijesti.

"Jedan život se zaokružio na ovom dunjaluku spuštanjem Sabrije u kabur, a njegova kćerka se porodila, njegova krv i potomstvo tako nastavlja da živi", zaključuje Šečić.

Sabrija Omić jučer ukopan u Potočarima
Foto: Vijesti.ba: Sabrija Omić jučer ukopan u Potočarima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije