Sa zdravstvenom knjižicom u deset privatnih klinika

Radiosarajevo.ba
Sa zdravstvenom knjižicom u deset privatnih klinika
Potpisivanje ugovora (Fotoservis)

Od danas će građani Kantona Sarajevo sa zdravstvenom knjižicom moći dobivati usluge i u deset privatnih zdravstvenih ustanova, čime će znatno biti olakšano liječenje, a prije svega skraćen period čekanja na neke usluge.

Sporazum sa kantonalnim ministrom zdravstva Mustafom Cuplovom i direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja Mahmutom Đapom potpisao je Senad Mehmedbašić, u ime angažiranih privatnih ordinacija.

Potpisnicu su istakli i značaj legalnog integriranja privatnog i javnog zdravstva, a za pacijente će pretrage poput ultrazvuka srca od sada biti mnogo brže.

Što se tiče participacije, za sve zdravstvene usluge regulirane ugovorom važit će ista pravila kao i ona na koja su pacijenti navikli u javnom sektoru.

Angažirane privatne zdravstveno ustanove su: Poliklinika „Sanasa“, Poliklinika „Atrijum“, „Medichol“, ordinacija „Doc. dr. Fahrudin Smajlović“, ordinacija „Dr. Kelle Fauzi“, ordinacija „Dr. Jelić“, Zavod „Mehmedbašić“, Lječilište „Banja Terme“ na Ilidži, te Banjsko-rekreativni centar „Aquaterm“.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije