Ruski vojnici hranjeni konzervama za pse

Radiosarajevo.ba
Ruski vojnici hranjeni konzervama za pse

- Ruski vojnici su hranjeni konzervama za pse i za kineske radnike koji su radili u jednoj vojnoj jedinici, napisao je jedan ruski oficir ruskim liderima na internetskoj stranici i osudio zloupotrebe u svojoj jedinici u Vladivostoku, koje je vojska potvrdila.

"Konzerve s govedinom za vojnike zamijenjene su konzervama za pse", tvrdi zapovjednik Igor Matvejev na jednom video snimku snimljenom u skladištu prehrambenih proizvoda za njegovu jedinicu koji je postavio na Youtube, prenosi Fena

Snimci pokazuju desetke kutija s lažnim etiketama goveđih konzervi.

Matvejev je također osudio "nezakonito prisustvo" ilegalnih kineskih radnika na teritoriju jedinice, smještenih u jednoj garaži, i zatražio od predsjednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina da preduzmu mjere.

Regionalno vojno zapovjedništvo je priznalo da je bilo "prekršaja" i da su krivci kažnjeni.

"Strani radnici koji su radili na obnovi kasarni dobili su odgovarajuće dozvole", izjavio je u srijedu glasnogovornik vojnog zapovjedništva, na kojeg se pozvala agencija RIA-Novosti.

"Konzerve su bile namijenjene psima u jedinici, ali su bile složene u skladištu s prehrambenim proizvodima za vojnike", naveo je isti izvor.

Zapovjednik Igor Matvejev je od 12. maja u rezervnom sastavu vojske "zbog sistematskog kršenja vojne discipline", dodao je glasnogovornik.

Regionalno vojno tužilaštvo je saopćilo da istražuje navodne zloupotrebe počinjene u toj jedinici. Korupcija i zloupotrebe su uveliko prisutni u redovima ruske policije i vojske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije