Rough Guide: Nakon brazilskog Rija, Sarajevo najpoželjnija destinacija

Radiosarajevo.ba
Rough Guide: Nakon brazilskog Rija, Sarajevo najpoželjnija destinacija

Na početku godine mnoge turističke agencije i vodiči prave svoje liste gradova i destinacija koje treba posjetiti. 

Izdavač više od 300 putničkih vodiča, Rough Guides, na svoju listu Top 10 gradova u 2014. godini uvrstio je i glavni grad Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je prema navodima ovog izdavača drugi grad po redu koji treba posjetiti, odmah nakon brazilskog Rio de Janeira. Uz fotografiju Latinske ćuprije, Rough Guides za Sarajevo kaže:

"Velike svjetske religije miješaju se na ulicama Sarajeva. Upoređuju ga sa mini verzijom Istanbula - čak i mini Jeruzalemom - ali u svom sporom oporavku od brutalnih ratnih godina, Sarajevo je isklesalo svoju uzbudljivu budućnost. Pozorišta i kafane su glavno kreativno plodno tlo, ali među zgradama sa ožiljcima od metaka i vrtlogu dima od shishe ćete pronaći razuzdane noćne klubove, slatko-mirisne pekare i nezavisne knjižare."

Na ovom popisu Sarajevo slijede Liverpool, švedski grad Umea, ukrajinski Lviv, Marseille, Almaty u Kazakhstanu, Rotterdam, Glasgow, te američki Portland.

Podsjećamo, i Daily Beast je nedavno proglasio Sarajevo jednom od najpoželjnijih destinacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije