Roman 'Pedeset nijansi sive' najprodavaniji u BiH

Radiosarajevo.ba
Roman 'Pedeset nijansi sive' najprodavaniji u BiH

Iako bosanskohercegovački čitatelji pokazuju interesovanje za djela autora poput Muse Ćazima Ćatića, Alekse Šantića, Maka Dizdara, Safvet-bega Bašagića te Branka Ćopića, roman '50 nijansi sive' autorice E. L. Jameson dostiže vrh na listi bestselera u 2012. godini u Bosni i Hercegovini kao i u mnogim drugim zemljama, piše agencija Anadolija.

Bosanskohercegovački čitatelji također pokazuju interesovanje za djela religioznog karaktera. Knjiga Luce Mozzatija pod nazivom Islamic Art izučava islamsku kulturu i historiju civilizacije te se nalazi među prvih 5 najtraženijih knjiga.

Knjige o ratu u Bosni i Hercegovini imaju veliko interesovanje. Knjige o ratu zauzimaju veoma važno mjesto u bosanskohercegovačkoj književnosti. Knjige koje obrađuju ratnu tematiku predmet su velikog interesovanja kako kod domaćih tako i kod stranih čitatelja. Knjiga Jasminka Halilovića pod nazivom 'Djetinjstvo u ratu' nedavno je predstavljena u Evropskom parlamentu.

Također, bosanskohercegovački ljubitelji knjige pokazuju veliko interesovanje za autore turske književnosti koja je poznata po svojim pričama i romanima, do sada je prevedeno 48 knjiga s turskog na bosanski jezik, a po ukupnom broju turskih djela prevedenih na strane jezike bosanski jezik nalazi se na sedmom mjestu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije