Replika vitraža Voje Dimitrijevića na prodaju

Radiosarajevo.ba
Replika vitraža Voje Dimitrijevića na prodaju

Jedan od najpoznatijih eksponata izloženih u Historijskom muzeju BiH - vitraž 'Smrt fašizmu, sloboda narodu' Voje Dimitrijevića, od sada će se kao replika moći kupiti u novootvorenoj suvenirnici ove institucije. 

Bit će to samo jedan u nizu predmeta koji će biti dostupni posjetiteljima ovog muzeja. 

Otvaranje suvenirnice, najavljeno za ponedjeljak 8. jula u 18,00 dio je projekta "Jači, moderniji, privlačniji Muzej". 

Eksponati iz muzejskih kolekcija našli su svoje mjesto na šoljama, razglednicama, majicama, podmetačima za čaše, magnetima, torbama i kišobranima. Dio ponude suvenirnice čine i djela umjetnika i dizajnera s kojima je u okviru Muzej marketa u ranijem periodu uspostavljena saradnja. 

Otvaranjem suvenirnice u skladu sa svjetskim muzejskim praksama, Historijski muzej BIH obogaćuje ponudu posjetiocima, te daje značajan doprinos promociji kulturno-historijskog naslijeđa BIH.

Projekat Jači, moderniji, privlačniji Muzej“ je realiziran u u okviru programa „Sufinansiranje projekata u oblasti kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2012. godinu Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Historijskog muzeja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije