Reis uputio ramazansku poruku muslimanima: Čuvajte snagu, trebat će nam

O. K.
Reis uputio ramazansku poruku muslimanima: Čuvajte snagu, trebat će nam
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Reis Kavazović

Pred nastupajući mjesec ramazan, najsvetiji mjesec muslimana, reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein ef. Kavazović, održao je tradicionalnu pres-konferenciju na kojoj je svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitao dolazak ramazana.

Na početku, reis je istakao da muslimani sa uhićenjem iščekuju mjesec Ramazan, i da smo u njemu posebno svjesni koliko smo kao ljudi upućeni jedni na druge.

"Ramazan je prilika da na sebe i svijet oko sebe pogledamo iz perspektive naše odgovornosti. Uzdignimo se iznad svakodnevnice i postavimo sebi cilj: živjeti životom koji je posvećen Bogu, dobru i plemenitosti" kazao je reisul-ulema.

Reis je poručio kako je poruka poslanika Muhameda da ramazan štiti vjernika.

"Svaki ibadet, a post posebno, štiti nas od zla koje ne miruje. Post nam daje snagu da mu se efikasnije suprotstavimo" kazao je reis.

Reis je pozvao muslimane da tu snagu usmjere ba borbu protiv velikih pošasti našeg društva: korupcija i ovisnost o kocki, kako je kazao, nagrizaju sve pore našeg društva i naših porodica.

Reis se dotakao i sutrašnjeg otvaranja Aladže džamije, za koju je kazao da je posebna radost.

"To je lijep poklon cijeloj našoj napaćenoj zemlji. S velikom radošću i uhićenjem naša će vjernička srca biti puna i odlučna da se dobru posvetimo" kazao je reis.

Na kraju, reis je čestitao svim muslimanima u domovini i dijaspori nastupajući mjesec ramazan u nadi da će u njemu pronaći Božje zadovoljstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije