Reis goste častio baklavom i kafom, bajram-banka za najmlađe

Radiosarajevo.ba
Reis goste častio baklavom i kafom, bajram-banka za najmlađe
Tradicionalno bajramsko čestitanje kod reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića, održano je i danas, prvog dana Kurban-bajrama.

Reisu-l-ulema je dočekao goste u svečanom salonu u svom kabinetu u Sarajevu.

 

Brojni pripadnici kulturnog, političkog i javnog života, te diplomatskog kora u BiH posjetili su reisa Kavazovića kako bi mu uputili bajramsku čestitku.

 

Pored ostalih, tu su bili ratni član Predsjedništva Republike BiH Ejup Ganić, predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić, bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH i savjetnik predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića Jusuf Pušina, bivši predsjednik Vlade Federacije BiH Nedžad Branković, palestinski ambasador u BiH Rezek Namurah i brojni drugi gosti.

 

Na čestitanje su došli i brojni građani Sarajeva, stari i mladi, te mnogi turisti koji bajramske praznike provode u bh. prijestolnici.

 

Gosti su u kabinetu bili počašćeni kafom i tradicionalnim bajramskim kolačem, baklavom, a za najmlađe, neizostavno, bila je i bajram-banka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije