Rehabilitacioni kamp za mlade izliječene od raka

Radiosarajevo.ba
Rehabilitacioni kamp za mlade izliječene od raka

Po uzoru na razvijenije države u kojima postoje Cancer Survivor Networks, koje pomažu mladima koji su kao djeca bolovali od malignih oboljenja, Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH realizirat će Rehabilitacioni kamp za izliječene omladince.

Povećan broj izliječenih adoloscenata, problemi sa kojima se suočavaju, inicijative i mogućnosti koje nudi ova mreža, potakli su nas na osnivanje bosansko-hercegovačke mreže omladinaca izliječenih od raka.

Rehabilitacioni kamp za izliječene omladince iz BiH i Luxembourga održat će se od 24.07. do 31.07.2012., kada će biti organizovano putovanje kroz gradove u BiH i upoznavanjem sa tradicijom i znamenostima BiH. Učešće na kampu će pored mladih ljudi iz BiH uzeti i izliječeni omladinci iz Luxembourga.

Na programu Kampa je i rafting na Neretvi, obilazak starog dijela Sarajeva, posjeta Memorijalnom centru Potočari Srebrenica, obilazak Tunela spasa, Vrela Bosne i Zemaljskog muzeja, te prijem kod gradonačelnika Sarajeva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije