'Reci ne nasilju, reci da ekonomskoj nezavisnosti'

Radiosarajevo.ba
'Reci ne nasilju, reci da ekonomskoj nezavisnosti'

Fondacija CURE i Udruženje Infohouse nastavljaju sa implementiranjem projekta 'Reci NE nasilju, Reci Da ekonomskoj nezavisnosti' koji je podržala Ambasada SAD-a u BiH.

Zahvaljujući saradnji sa Udruženjem Medica Zenica, Infohouse i Fondacija CURE će omogućiti za deset žena - žrtava nasilja program edukaciju i finansijsku podršku kako bi pokrenule sopstvene biznise i postale ekonomski nezavisne.

Projekat 'Reci NE nasilju, Reci da ekonomskoj nezavisnosti' podržan je od Američke ambasade u BiH i trajat će do aprila 2014. godine. Cilj projekta jeste povećati ekonomsku nezavisnost žena - žrtava nasilja, razviti njihove poslovne i društvene vještine kroz edukacijske programe i povezati ih sa poslovnim svijetom, kao i osnažiti njihov poduzetnički duh.

Nezaposlene žene koje su preživjele nasilje ne samo da će dobiti novac za pokretanje posla, već će steći i potrebna znanja o tome kako razviti poslovnu ideju, kako uspjeti u poslovnom svijetu i upoznati se sa predstavnicima velikih firmi, s kojima će se razgovarati o razvoju njihovog poslovanja, te će imati i savjetodavnu i tehničku podršku tokom prvih mjeseci pokretanja vlastitog biznisa.

Savjetodavnu i tehničku podršku, kao i edukacije korisnicama projekta pružit će menadžeri/ke iz Sparkasse Bank BiH, saopćeno je iz Udruženja Infohouse. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije