Razviti strategiju ženskog poduzetništva u BiH

Radiosarajevo.ba
Razviti strategiju ženskog poduzetništva u BiH

Žene, poduzetnice iz Bosne i Hercegovine, u petak (25. maja) će u parku ispred sarajevskog Ekonomskog fakulteta, od 11 sati predstaviti svoje proizvode i umjetnine.
U Sarajevu će se predstaviti uspješne poduzetnice u oblasti poljoprivredne proizvodnje, izrade umjetnina, uzgoja i prerade ljekovitog bilja, zdrave hrane i ostalih srodnih grana privrede

Poduzetnice iz Udruženja Žene za Žene International predstavit će se kroz manifestaciju Otvoreni dani bh. ženskog poduzetništva, koju će otvoriti supruga američkog ambasadora u BiH Danuta Moon, i koju "Žene za Žene Int." organizuju zajedno sa Udruženjem mikrokreditnih organizacija u BiH (AMFI).

Cilj manifestacije je promocija i poticanje ženskog poduzetništva, ali i poboljšanje položaja poslovnih žena u našem društvu.

“Nadamo se da će se ova manifestacija inicirati nadležne institucije na razvoj strategije ženskog poduzetništva u BiH”, rekla je direktorica organizacije Žene za žene International Seida Sarić, saopštilo je ovo udruženje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije