Raste broj korisnika, nedostaje hljeba

Radiosarajevo.ba
Raste broj korisnika, nedostaje hljeba


Stalno se povećava broj korisnika Narodne kuhinje Stari Grad koji je dosegao cifru od 1.200 osoba koje se hrane u ovoj ustanovi.

Broj će uskoro biti veći jer još 140 domaćinstava, odnosno 500 korisnika, čeka rješenja.

Godišnji budžet ove kuhinje iznosi 2.400 KM, a za hranu jednog korisnika mjesečno potroše 40 KM.

Kako je za Dnevni avaz rekla upravnica kuhinje Zilha Šeta u Narodnoj kuhinji svakog 25. u mjesecu imaju novo stanje. Zahvaljujući brojnim donatorima, kako kaže Zilha, kuhinja ima dosta hrane, ali nemaju dovoljno hljeba.

"Jedini radimo subotom pa nam dolaze korisnici i iz drugih kuhinja, ali nemamo dovoljno hljeba pa im dajemo ribu i makarone, ono to što imamo. To je lična zasluga uposlenika", kaže Zilha.

Ona j istakla da osim građana i domaćih firmi pomažu i ambasadori, čelnici NATO štaba, EU i mnogi drugi, da bi poboljšali standard ljudi koji su u stanju socijalne potrebe.

U Narodnoj kuhinji Stari Grad često obraduju porodice slabijeg materijalnog stanja paketima s hranom. Tako su u 2012. godini ukupno podijelili 3.880 paketa, a novim programom za ovu godinu planiraju podijeliti 4.000 paketa u cijeloj BiH, piše Dnevni avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije