Raspisan konkurs za nagradu 'Srđan Aleksić'

Radiosarajevo.ba
Raspisan konkurs za nagradu 'Srđan Aleksić'

Mreža za izgradnju mira raspisala je konkurs za novinarsku nagradu 'Srđan Aleksić' za profesionalno izvještavanje o marginaliziranim grupama u kontinuitetu.

Na konkursu mogu učestvovati organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine koje do 31. augusta 2013. godine pošalju prijedloge emisija, medija ili novinarki/novinara, koji profesionalno i u kontinuitetu izvještavaju o marginaliziranim grupama u našem društvu i time doprinose rješavanju problema ovih društvenih grupa u praksi.

Novinarska nagrada Srđan Aleksić će biti dodijeljena 21. septembra 2013, na Međunarodni dan mira. 

Mreža za izgradnju mira poziva nevladine organizacije u Bosni i Hercegovini da pošalju svoje prijedloge u cilju nagrađivanja novina ili emisija koje izvještavaju o socijalno isključenim grupama i koji svojim izvještavanjem bitno utiču na promjenu stavova i podizanje svijesti javnosti o osnovnim ljudskim pravima, podstičući relevantne institucije da sistemski rješavaju probleme marginaliziranih grupa u našem društvu, saopštila je Mreža za izgradnju mira.

O nagradi 'Srđan Aleksić'

Novinarska nagrada 'Srđan Aleksić' jeprva nagrada ovakve vrste u BiH, a nagradu su, početkom 2010. godine, ustanovile nevladine organizacije Helsinški parlament građana Banja Luka, Fondacija Cure iz Sarajeva i Udruženje mladih novinara Republike Srpske.

Ideju da se novinarska nagrada nazove po Srđanu Aleksiću dao preminuli novinar sarajevskog magazina START Ekrem Tinjak.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije