Raskida se ugovor oko podzemnih garaža?

Radiosarajevo.ba
Raskida se ugovor oko podzemnih garaža?


Centrotrans-transport robe do kraja ove sedmice mora podnijeti zahtjev za dobijanje urbanističke saglasnosti za gradnju podzemnih garaža kod Narodnog pozorišta, a ukoliko to ne učini, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo raskinut će ugovor s ovim preduzećem, piše Oslobođenje.

Centrotrans-transport robe još prije pet godina dobio koncesiju na 25 godina za gradnju 440 podzemnih garaža.

"Godinama traje priča o gradnji, ali niko da počne. Problem su bili neriješeni imovinskopravni odnosi jer je zemljište bilo u vlasništvu Općine Centar, a Kanton je bio potpredsjednik ugovora i mi smo prije dva mjeseca riješili i ovu nedoumicu. Općinsko vijeće Centar je donijelo odluku da se zemljište privremeno dan a korištenje Kantonu Sarajevo kako bi se mogao realizovati ugovor za gradnju garaža", rekao je Jusuf Bubica, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

On je rekao da će Ministarstvo početkom sedmice poslati pismo da hitno podnesu zahtjev i ako to ne urade, ugovor će biti raskinut i krenut će se u potragu za novim izvođačima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije