Rashlađenje će biti kratkotrajno

Radiosarajevo.ba
Rashlađenje će biti kratkotrajno

Dugoočekivano rashlađenje nakon višednevnih paklenih vrućina konačno je stiglo u Bosnu i Hercegovinu. Ipak, sudeći po prognozama, temperature će opet porasti, a novo rashlađenje možemo očekivati tek u petak. Razvedravanje se očekuje već danas.

Što se današnjeg dana tiče, u jutarnjim satima nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom u centralnim i istočnim područjima. U ostatku dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Vjetar, u Bosni, slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 24, a dnevna od 21 do 26, na jugu zemlje do 31°C.

U Sarajevu je jutro pretežno oblačno, uz mogućnost za povremeno slabu kišu. U ostatku dana očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 22°C. 

Osvježenje u vidu nižih temperatura zraka povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije