Radovi u toku: Trotoara nema, ali postoje alternative

Radiosarajevo.ba
Radovi u toku: Trotoara nema, ali postoje alternative
/ Foto: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba

Građani sarajevskih naselja Grbavica i Kovačići još uvijek ne mogu da se priviknu na radove koji su startali početkom augusta na dijelu južne longitudinale.

Kako je javio reporter Radiosarajevo.ba radovi na ovoj dionici, od Mosta Suade i Olge na Kovačićima do ulice Derviša Numića, za sada nisu prouzrokovali otežan saobraćaj, ali su zato na pojedinim dijelovima stvorili neugodnosti za pješake.

Nekoliko naših sugrađana tim povodom nas je i kontaktiralo. 

Provjerili smo - trotoar je na pojedinim dijelovima ove dionice podignut , ali je za pješake ostavljen dio kolovoza koji je fizički odvojen od saobraćajnice stubovima upozorenja. Također, pješaci mogu preći na drugu stranu ulice - nije daleko.

Buka i gužve neminovne

Za vrijeme radova građani će se morati suočiti s pojedinim neugodnostima kao što su gužve, buka ili nedostatak dijela trotoara, jer osim proširenja kolovoza, na toj dionici će se izvoditi izmiještenje elektroinstalacija i trolejbuske kontaktne mreža. Također, planirani su i radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, na ovom dijelu će se, kako je najavljeno, graditi i biciklističke staze.

Radovi na Grbavici, na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u gradu, čija je vrijednost prema ugovoru procijenjena na 4,5 miliona KM, trebali bi biti gotovi na ljeto iduće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije