Radovi na sarajevskoj obilaznici uzrokovali velike gužve

Radiosarajevo.ba
Radovi na sarajevskoj obilaznici uzrokovali velike gužve

Izgradnja LOT-a 2 sarajevske obilaznice između naselja Briješće i Stup odvija se planiranom dinamikom i bez problema uprkos suncu i visokim temperaturama.

Najviše problema imaju vozači koji s nestrpljenjem čekaju u kolonama ujutro i popodne kada su najveće špice. Vozač Zahid Muhić kazao je za Avaz.ba da su ovom cestom oduvijek velike gužve.

"I kada nije bilo radova svakodnevno sam čekao u kolonama, ali se nadam da će se izgradnjom zaobilaznice to promijeniti. Od Stupa do Rajlovca nekada treba i po sat, a posebno je teško zbog vrućine", kazao je Muhić.


Radovi na obilaznici (Foto: Avaz.ba)

Radniku na gradilištu Husi Ramiću vrućina ne smeta. Kaže da vozači, ipak, imaju razumijevanja pa nema zamjerki ni žalbi na račun radnika.

"Nema veze što je upeklo, samo je bitno da na vrijeme dobijemo plaću", dodao je Ramić.

Završetak radove očekuje se za, otprilike, mjesec.

"U toku je spajanje kanalizacije, izgradnja drenaže za podzemne vode te valjanje tampona. Izmještaju se kablovi sa starog mosta na Miljacki, a u toku je i njegova obnova", rekli su na gradilištu za Avaz.ba.

Izgradnja zaobilaznice traje godinama, a njenim završetkom umnogome će biti rasterećen saobraćaj u gradu, što će biti veliko olakšanje Sarajlijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije