Radost u KCUS: Mališani dobili bajramske paketiće

Radiosarajevo.ba
Radost u KCUS: Mališani dobili bajramske paketiće
/ Foto: Anadolija

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo obradovao je bajramskim paketićima mališane koji se nalaze na liječenju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, javio je novinar agencije Anadolija.

Paketići sa slatkišima i literaturom prilagođenom mlađim uzrastima, njih 150 podijeljeno je djeci na koja će predstojeći Ramazanski bajram provesti u bolnici.

Akcija podjele bajramskih paketića Medžlisa IZ Sarajevo postala je tradicionalna, budući da se provodi posljednjih desetak godina.

"Pored ovih paketića, podijelit ćemo oko 1.000 paketića za prvi dan bajrama u Istiklal džamiji. Mi pred svaki Ramazanski bajram obiđemo ovu svoju djecu, to je na kraju krajeva, i naša dužnost", kazao je imam u džematu Jezero Muhamed Abaz ispred Medžlisa IZ Sarajevo.

On je istakao da je cilj ovakvih akcija pomoći djeci da barem nakratko zaborave na bol i da se obraduju. Abaz je rekao da se akcija organizuje iz budžeta Medžlisa IZ Sarajevo, ali i donacija.

Šejla Kadić ispred Medžlisa IZ Sarajevo, kazala je kako je sretna i počastvovana što ima priliku da obraduje djecu u bolnici.

"Mi smo tu da podijelimo i radost i tugu sa djecom. Radost zbog bajrama, a tugu jer bajram provode u bolnici. Stvarno smo se potrudili da im uljepšamo ove trenutke", izjavila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije